Kort na de lancering van Apples iPad in de VS, blijkt de tabletcomputer alweer gekraakt. Hackers hadden minder dan 24 uur nodig om de beveiliging van het apparaat te omzeilen.

De iPad werd afgelopen zaterdag gelanceerd in de Verenigde Staten. Binnen een dag bleek het apparaat alweer ‘gejailbreakt’ te zijn. De hack maakt gebruik van een lek in iPhone OS versie 3.2, waarover de iPad beschikt.

De nieuwe jailbreak werd al voor de lancering van de iPad aangekondigd. De hack is te danken aan iPod Dev Team, het krakersteam dat ook verantwoordelijk was voor allerlei iPhone-jailbreaks. Om hun claim op Twitter te ondersteunen, hebben de hackers een filmpje op Youtube gezet.

Het zou gaan om een zogenoemde ‘untethered jailbreak’, wat betekent dat er geen andere apparaten nodig zijn om de hack te laten werken, als de tablet opnieuw wordt aangezet. Voor consumenten is de jailbreak echter nog niet interessant, aldus Tweakers: iPhone Dev Team heeft de hack nog niet vrijgegeven en het is vooralsnog niet mogelijk om software buiten Apples App Store om te installeren.