Roccat komt met een compacte draadloze gamemuis, bedoeld voor spelletjesfanaten die graag op hun laptop gamen. Van de Roccat Pyra Mobile verschijnt overigens ook een versie met draad.

Roccat kondigde de Pyra al eerder aan, maar onthulde deze week alle details waaronder de prijs. De Pyra is bijna net zo klein als een normale laptopmuis, maar biedt volgens Roccat net zoveel mogelijkheden als een stevige gamemuis. De muisresolutie haalt het misschien niet bij die van een groter model, zoals Roccats eigen Kone, maar met maximaal 1600 dpi (instelbaar) kunnen de meeste pc-gamers nog prima vooruit.

Omdat het compacte formaat minder ruimte oplevert voor allerlei knoppen, heeft Roccat daar iets bijzonders op moeten vinden. De fabrikant heeft hiervoor de ‘EasyShift[+]’-knop voor uitgedokterd. Met deze knop schakelen gebruikers tussen verschillende profielen, elk met zijn eigen knoppenfuncties. Hierdoor zijn aan de vijf aanwezige knoppen alsnog twaalf verschillende functies toe te dichten, aldus Roccat.

De draadloze versie van de Pyra heeft volgens Roccat een draadloze verbinding van 1000Hz, waarmee hij net zo soepel en snel zou werken als een bedrade muis. De benodigde usb-dongle is in de muis zelf op te bergen, wanneer men op pad gaat.

Roccat belooft de mobiele muis in een beschermend draagtasje te leveren. Men moet nog wel even geduld hebben voordat men ermee mag gamen op zijn net zo compacte Alienware gamelaptop, want de Pyra komt pas eind mei in de winkels te liggen. De draadloze uitvoering gaat zo’n 60 euro kosten, terwijl er voor de Pyra mét usb-kabel ongeveer 40 euro moet worden gespaard.