Cooler Master introduceerde maandag een nieuwe cooling stand voor laptops, die laptops niet alleen koelte toewuift, maar gebruikers ook moet helpen om een goede werkhouding aan te nemen.

De Cooler Master NotePal ErgoStand is volgens de makers een stuk meer dan alleen een laptopkoeler. Het notebookplatform is in vijf verschillende standen te draaien, om de gebruiker te helpen een goede werkhouding aan te nemen tijdens het gebruik van zijn schootcomputer. Daarnaast functioneert het apparaat ook als usb-hub, met vier extra poorten aan de zijkant.

Verder belooft Cooler Master een ‘superieur koelingssysteem’. Centraal staat een instelbare, 14-centimeter grote koeler in het onderste gedeelte van de ErgoStand. Deze kan op lage snelheid draaien om de laptop te koelen en opereert daardoor relatief stil, aldus de fabrikant.

De NotePal ErgoStand is geschikt voor zo’n beetje alle populaire laptopformaten. Schootcomputers van 9 tot en 17 inch passen erop, terwijl er handige rails zijn ingebouwd om kabels netjes weg te kunnen werken. De nieuwe laptopstandaard ligt inmiddels voor zo’n 35 euro in de winkels.