Weerstations zijn over het algemeen saaie apparaten die enkel zo accuraat mogelijk de weersverwachting proberen weer te geven. Dat het ook anders kan bewijst de Oregon Scientific BAR1000A Diamond Weather Station.

De Oregon Scientific BAR1000A Diamond Weather Station smeekt er gewoonweg om om aangestaard te worden. De zon-, wolk-, en regeniconen op zijn beeldscherm zijn namelijk gemaakt van Swarovski kristallen met led-backlight. De rode zon geeft een zonnige dag weer, de blauwe wolk een bewolkte dag en de groene regendruppels staan logischerwijs voor regen.

Dit weerstation beschikt tevens over een sensor die de temperatuur van buiten meet, zodat hij niet mee naar buiten hoeft te worden gezeuld. Met een handzwaai kan er geschakeld worden tussen de tijd en de temperatuur. Tevens levert dit weerstation radio-updates aangaande de weersvoorspelling.

De Oregon Scientific BAR1000A Diamond Weather Station kost 60 euro. Hij kan overigens overal mee naartoe worden genomen, aangezien hij ook werkt op 4 aa-batterijen. Evengoed kan hij ook gewoon met een stekker in het stopcontact worden gestoken.