Kenwood helpt het nachtkastje op te ruimen met de AS-iP70. Dit iPhone- en iPod-dock maakt niet alleen de wekker en iPod-lader overbodig, hij laat ook nog eens het digitale fotolijstje verdwijnen.

Kenwoods nieuwe, Apple-vriendelijke apparaatje kan de gebruiker wakker maken met het lawaai uit eigen afspeellijsten of uit de hitlijsten – er zit namelijk ook een fm-radiofunctie op. Mocht men geen iPod hebben, dan kan men ook een SD-kaartje of usb-stick met muziek in het apparaat stoppen.


Die geheugenkaartjes en –sticks is net zo goed te vullen met foto’s, want het tijdscherm blijkt tevens dienst te doen als digitaal fotovenster. Het 7-inch scherm toont prenten in een nette resolutie van 800 bij 480 pixels. Vreemd genoeg is dit scherm niet te gebruiken om filmpjes op af te spelen, wat op de verder vergelijkbare Sony ICF-CL75iP wel kan.

Kenwood brengt het apparaatje in eerste instantie alleen uit in Japan. De AS-iP70 is er vanaf april verkrijgbaar en gaat 25 duizend yen kosten. In deze contreien zou dat neerkomen op zo’n 200 euro.