Alcatel introduceerde maandag een nieuw mobieltje met qwertytoetsenbord. Deze One Touch Chrome komt voor minder dan 100 euro in de winkels te liggen.

Volgens Alcatel biedt het toestel razendsnel toegang tot email, sociale media en berichtdiensten. Net als bij de nieuwe toestellen van andere fabrikanten, worden ook bij de One Touch Chrome diverse sociaal-netwerkdiensten, zoals Twitter en Hyves, samengebracht in één programma. Hiervoor heeft Alcatel de applicatie Palringo op het mobieltje gezet.

Deze webdiensten draaien echter niet via wifi, want dat wordt niet ondersteund door dit instaptoestel. Wel beschikt de One Touch Chrome over wap-versie 2.0, Bluetooth 2.0 en gprs. De telefoon heeft een 2,2-inch kleurenschermpje en fm-radio aan boord, en kan ook als mp3-speler functioneren. Met een microSD-kaartje kun je voor maximaal 4GB opslaggeheugen zorgen.

Het nieuwe qwertymobieltje levert volgens Alcatel een spreektijd van maximaal 9 uur, voordat hij weer aan de lader moet. Het mobieltje is met zijn 103 gram lekker licht, terwijl hij nog geen anderhalve centimeter dik is. Het toestel komt in mei in de winkels te liggen en gaat ongeveer 70 euro kosten.