Iedereen kent het euvel van een zoekgeraakte smartphone. Het toestel moet ergens liggen, maar waar? Het kan zelfs aardig wat geld en frustratie kosten als de smartphone daadwerkelijk verdwenen is.

Alleen al daarom kan de Phone Halo Protect een handig apparaat zijn. De Phone Halo Protect zorgt er preventief voor dat de smartphone of de sleutels of de portemonnee niet zoekraken en helpt met het snel vinden van die voorwerpen.

Het systeem werkt zeer eenvoudig met bluetooth en een klein ontvangertje dat bevestigd dient te worden op het voorwerp dat niet zoek mag raken. De gebruiker kan een straal van maximaal 10 meter aangeven waarbinnen het voorwerp veilig mag verblijven. Als hij daarbuiten komt zal het apparaat een alarm laten klinken van maximaal 95 decibel.

Om een voorwerp terug te vinden kan de Phone Halo Protect het bewuste voorwerp laten rinkelen. Zo wordt iets terugvinden een eitje. De Phone Halo Protect is momenteel geschikt voor Android-toestellen en BlackBerry-telefoons. Er wordt tevens gewerkt aan een iPhone-versie.

De Phone Halo Protect kost iets meer dan 50 euro. Hij heeft een oplaadbare Ion Polymeer batterij die ongeveer een week meegaat. Zijn afmetingen zijn 1,85 bij 1,1 bij 0,59 inch.