Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van TAG Heuer introduceert het merk een icoonduo in een exclusieve box. Deze zeer speciale editie - in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren wereldwijd - bevat een chronograaf en een mobiele telefoon.

Met het oog op het TAG Heuer jubileum zijn beide uitgevoerd in opvallende, maar gedistingeerde zwart en oranje kleuren. Het duo zit in een bijzonder coffret, een speciaal ontwerp van Fred Pinel van Pinel Pinel uit Parijs.

TAG Heuer’s Grand CARRERA Calibre 17 RS2 Chronograph is ’s werelds éérste mechanische chronograaf met dubbele Rotating Systems. En de MERIDIIST mobiele telefoon is de enige Swiss-engineered communicatietool ter wereld.

De Grand CARRERA Calibre 17 RS2 Chronograph is gecertificeerd door het Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres. Het uurwerk (28.800 bewegingen per uur) laat zich het best omschrijven als een dashboard in een sportwagen.

De MERIDIIST heeft een dual time display met krasvast 60.5 karaat saffierglas en een oled-beeldscherm. De geïntegreerde superantenne is tweemaal efficiënter dan iedere andere ontvanger. Daarnaast heeft dit mobieltje een ingebouwde luidspreker van 100 dB op 5 cm. De batterij hoeft pas na 7 uur bellen of 28 dagen stand-by weer opgeladen te worden.

De combinatie van chronograaf én telefoon in één, komt uit in een coffret dat aan de boven- en zijkant scharniert. De buitenzijde ademt de reissfeer en -stijl à la 1930. Aan de binnenkant bevinden zich de ‘geheime’ laatjes in Louis XVI stijl. In de box zitten twee hightech opladers: de recharger voor de chronograaf en een mini-usb-connector voor het mobiele toestel.

Deze coffret editie van TAG Heuer is er in een gegraveerde nummering 000/150. Zijn prijs is maar liefst 14.900 euro.