Denon heeft onlangs de S-5BD geïntroduceerd. Dit home-entertainmentsysteem bestaat uit slechts één component dat een audiofiele 5.1 surroundreceiver combineert met een blu-rayspeler.

De S-5BD detecteert automatisch het aantal luidsprekers en de luidsprekereigenschappen in de opstelling om daarmee de optimale prestaties voor de ruimte akoestiek te bereiken, ongeacht of er gebruik gemaakt wordt van een 2.0-, 2.1- of 5.1-kanalen luidsprekersysteem.

Het systeem ondersteunt zowel Dolby Pro Logic IIz met Front Height effectkanalen als Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio voor het decoderen van verliesvrije meerkanalen opnames van Blu-raydiscs.

Het apparaat is uitgerust van Audyssey MultEQ Audo Setup en ruimtecalibratie technologie. In aanvulling daarop zorgt Audyssey Dynamic Volume ervoor dat er geen plotselinge veranderingen in volumeniveaus zijn tijdens het kijken naar tv of een film.

Dit home-entertainmentsysteem is voorzien van zowel HDMI- en SD-kaartingangen op het frontpaneel als iPod of iPhone Digital Direct ingang via de usb-poort. Tevens is voorzien in een Automatic Sound Mode en een grafische gebruikers interface (GUI).

De nieuwe S-5BD van Denon heeft een adviesprijs van 2000 euro. Dit home-entertainmentsysteem zal vanaf begin april verkrijgbaar zijn.