Hercules bood half januari van dit jaar al een sneak preview van haar dj-console op de NAMM Show in Californië. De fabrikant heeft vrijdag de releasedatum en verkoopprijs van haar nieuwe Hercules DJ Console Mk4 aangekondigd.

De Hercules DJ Console Mk4 is een draagbare en compacte tweedecks dj-controller met ingebouwde audio voor de pc en de Mac. Met de DJ Console Mk4 kunnen DJ's: analoge audio opnemen in hun digitale mix, wisselen tussen mixen op de computer en mixen met normale dj-decks (cd of vinyl).

Met behulp van de DJ Console Mk4 en de meegeleverde VirtualDJ-software kunnen dj's externe audiobronnen op dezelfde wijze manipuleren als ze gewend zijn met analoge mengpanelen, denk aan: crossfaden, volumefaden en EQ-knoppen bedienen bij het mixen tussen de twee externe decks.

De dj-console weegt maar 1,15 kilogram. Zijn afmetingen zijn slechts 26,5 bij 18,7 centimeter. Naast de twee stereo-uitgangen (1 voor het mixen en 1 voor het vooraf beluisteren van tracks), beschikt de Hercules DJ Console Mk4 ook over 2 stereo-audio-ingangen.

De draagbare tweedecks dj-controller is leverbaar vanaf juni 2010 tegen een adviesprijs van 200 euro. De nieuwe Hercules DJ Console Mk4 is nu te bewonderen op de Musikmesse in Frankfurt, van 24 tot en met 28 maart 2010.