De Britse goudsmid Stuart Hughes blijft maar om zich heen slaan. Nu heeft de ontwerper met gouden handjes een stel televisies onder handen genomen, wat volgens Hughes zelf resulteert in de duurste tv’s ter wereld.

Na tientallen mobieltjes, twee consoles, riemen en meer, heeft de goudsmid uit Liverpool zich nu over twee televisies ontfermd. Hij kreeg twee 55-inch led-televisies toegestuurd door de Duitse tv-fabrikant Metz en fleurde deze op met in totaal 37 kilo goud, 120 diamanten en een paar lappen alligatorleer.

Het grootste deel van deze dure goedjes was bestemd voor de PrestigeHD Supreme Rose Edition. Deze staat op een roze gouden voet en is met zijn 72 1-karaats diamanten goed voor een vraagprijs van anderhalf miljoen pond (1,65 miljoen euro). De PrestigeHD Supreme Edition moet het doen met normaal goud en wat minder diamanten, maar is volgens de makers alsnog een miljoen Britse ponden waard (1,1 miljoen euro).

Deze ‘duurste’ tv’s hebben een riant beeldformaat van 55 inch, maar zijn nog niet klaar voor 3D. Wel hebben ze een led-lichtbron en een Full-HD resolutie. Ook is er een harddisk ingebouwd, om tv-uitzendingen op te kunnen nemen. Wie nog wat miljoentjes over heeft, kan de tv’s bestellen via Hughes’ website.