Packard Bell heeft een nieuwe HD-harddiskmediaspeler geïntroduceerd. De Packard Bell Studio ST speelt videobestanden in Full-HD af over een hdmi-verbinding.

Zoals eerdere mediaspelers van Packard Bell zelf, maar ook van bijvoorbeeld LaCie en WD, is de Studio ST in de eerste plaats een externe harddisk, maar dan uitgebreid met afspeelfuncties. Zo heeft de mediaspeler aansluitingen voor hdmi, component, composiet en usb.

De capaciteit van de ingebouwde harddisk bedraagt maximaal 2TB. De speler zou ‘alle belangrijke formaten’ ondersteunen, maar welke bestandsindelingen Packard Bell daaronder verstaat is niet duidelijk. Wel is helder dat de Studio ST beelden in 1080p-resolutie naar een tv of beamer stuurt en dat Dolby Digital surroundgeluid ondersteund wordt.

Daarnaast claimt Packard Bell dat de harddiskspeler ‘ecovriendelijk’ is, wat in dit geval betekent dat de schijf zich automatisch uitschakelt, als hij gedurende een bepaalde tijd niet gebruikt wordt. Handig is wel dat de schijf geen actieve ventilatie heeft, waardoor men geen last zal hebben van een loeiende koelfan. Wat de Studio ST moet gaan kosten, is nog niet bekend.