Nokia heeft maandag de Nokia N97 Mini Gold Edition gelanceerd. Deze compacte smartphone biedt de technologie van de Nokia Nseries in een achttienkaraats gouden editie.

De N97 Mini Gold Edition heeft een qwerty-toetsenbord, een licht kantelbaar 3,2-inch touchscreen en een volledig personaliseerbaar startscherm. De smartphone is uitgerust met bluetooth, wifi en een MicroUSB 2.0-verbinding.

Nokia biedt gebruikers via de Ovi Store nog meer opties om de Nokia N97 Mini Gold Edition te personaliseren. Hier vinden ze duizenden verschillende applicaties en diensten, variërend van games, video’s en podcasts tot en met webdiensten.

De smartphone heeft een 5 megapixel-camera met Carl Zeiss-lens en dubbele led-flitsfunctie. Met zijn 8GB interngeheugen dat uit te breiden is tot 24GB, biedt het toestel ruim voldoende capaciteit voor de opslag van foto’s en video’s. Met Nokia Photo Browser is het daarbij mogelijk om foto’s te bewerken en in 3D te bekijken.

De smartphone is vanaf heden verkrijgbaar. De Nokia N97 Mini Gold Edition is in Nederland exclusief verkrijgbaar via de Nokia Online Shop voor een adviesprijs van 549 euro inclusief btw.