LG kondigde deze week al een nieuwe serie televisies aan, die volgende maand onder de naam ‘Infinia’ de winkels zullen bestormen. Het bedrijf blijkt nu ook met bijpassende thuisbioscoopsystemen te komen onder de Infinia-vlag.

Donderdag toonde LG twee nieuwe hometheatre-systemen. De nieuwe Infinia HB965TZ is een 5.1-kanaals surroundsysteem met blu-rayspeler, die qua design sterk lijkt op de gelijknamige nieuwe tv’s van LG. Zo staan de speakers op een voet, waarvan de rand doorschijnend is, net als bij de frames van LG’s Infinia-televisies. Ook zijn de satellietspeakers met 2,9 centimeter even slank als de pas geïntroduceerde tv’s.

De LG HB965TZ heeft vier van deze slanke speakers en een subwoofer, die samen een vermogen van 1100 watt leveren. De blu-rayspeler, waarbij de receiver is ingebouwd, kan overweg met wifi om muziek, foto’s en films van andere apparaten in het netwerk draadloos af te spelen (dlna). Ook zijn mediabestanden af te spelen vanaf usb-sticks en externe harddisks.

Het systeem kan niet alleen het geluid van films in surround afspelen, men kan er bijvoorbeeld ook spelcomputers direct op aansluiten. Daarvoor zijn twee extra hdmi-aansluitingen aanwezig. Verder is de speler voorzien van een ingebouwd dock voor iPods en iPhones. Ook biedt hij toegang tot LG’s NetCast-dienst, waarmee je Youtube-filmpjes kunt afspelen, weerberichten kunt bekijken en Picasa kunt bezoeken.

Naast de 5.1-kanaals HB965TZ brengt LG ook een 2.1-kanaals variant uit met twee satellietspeakers en een subwoofer. Deze HB965DF heeft verder echter dezelfde specificaties. De nieuwe thuisbioscoopsystemen met blu-ray komen in april in de winkels te liggen. De HB965TZ gaat 699 euro kosten, terwijl zijn 2.1-kanaals broertje een prijskaartje van 549 euro krijgt omgehangen.