De iPhone is immens populair en dat is niet voor niets. Het apparaat is zoveel meer dan een mobiele telefoon alleen. Het nadeel is echter dat al die mogelijkheden op de iPhone de batterijduur van deze telefoon geen goed doen.

Novothink heeft daarom een zonnelader voor de iPhone gelanceerd en direct ook maar een zonnelader voor de iPod Touch. De Solar Surge ziet er, in tegenstelling tot andere zonneladers, helemaal niet lelijk uit.

Wanneer de batterij van de Solar Surge helemaal is opgeladen kan hij de iPhone van vier uur extra stroom voorzien. De zonnelader is eenvoudig te bevestigen aan een tas of polsband. De zachte bescherming is daarbij bestand tegen druppels en stoten.

Tegelijkertijd lanceert Novothink een Solar Planner App voor de iPhone. Deze applicatie geeft een schatting van hoeveel uren zon er nog nodig is om voldoende stroom te hebben voor de iPhone op basis van het dagelijks gebruik en de verwachte weersomstandigheden.

De Solar Surge voor de iPhone 3G of 3G S kost 60 euro. De Solar Surge voor de iPod Touch kost iets meer dan 50 euro. De zonnelader van Novothink is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, blauw en wit.