AmSTERDAM - Naast zijn eerste 3D-plasmatelevisies voor consumenten, introduceerde Panasonic onlangs ook zijn eerste 3D-blu-rayspeler voor de Nederlandse markt. Het apparaat gaat DMP-BDT300 heten en komt eind volgende maand in de winkels te liggen.

De nieuwe HD-videospeler kan volgens Panasonic alles wat men van een hedendaagse blu-rayspeler mag verwachten, maar dan wel met extra 3D-functionaliteit aan boord. Het apparaat is dus klaar voor het weergeven van 3D-blu-rayfilms, wat nodig is om echt van nieuwe 3D-televisies te kunnen profiteren.

De speler is dlna-gecertificeerd, zodat hij via het netwerk ook films, foto’s en muziek vanaf een computer kan afspelen.

Daarvoor is een lanpoort aanwezig, maar men kan tevens een extra dongle aanschaffen, de DY-WL10, om draadloos te netwerken met de nieuwe blu-rayspeler.

Verder heeft de DMP-BDT300 een usb-aansluiting en een SD-kaartslot. Zo zijn foto’s en video’s direct af te spelen vanaf een geheugenkaart of flashdrive. De 3D-blu-rayspeler is eind april te koop en gaat 599 euro kosten.