LG Electronics introduceerde woensdag een nieuwe serie televisies. De nieuwe Infinia-lijn omvat led- en plasma-tv’s met een ‘strak ontwerp’.

De Infinia-tv’s beschikken over LG’s NetCast Entertainment Access. Hiermee kan men via de televisie Skypen en YouTube-filmpjes afspelen, maar ook de laatste weerberichten bekijken.

Ook heeft LG de Infinia-televisies voorzien van dlna-technologie, zodat gebruikers via het thuisnetwerk verbinding kunnen maken met hun pc of nas-systeem, om foto’s, films en muziekbestanden af te spelen op de tv. Daarnaast zijn de nieuwe tv’s uitgerust met een usb-aansluiting, om allerlei video- en muziekbestanden af te kunnen spelen vanaf een externe harddisk of usb-stick.

LG’s Infinia-lijn bestaat uit led-modellen (LE8500) en plasmatelevisies (PK950). LG heeft de led-tv’s voorzien van ‘Full Led Slim’, een nieuwe backlight-technologie die volgens de fabrikant een ‘ultraslank design’ mogelijk maakt. De beeldkwaliteit zou echter van hetzelfde niveau blijven als dat van Full Led-televisies. De technologie zou bovendien voor een lager energieverbruik zorgen.

Alle Infinia-tv’s bieden de mogelijkheid om het signaal van Full HD-apparaten draadloos naar het scherm te sturen. Hiervoor moet men wel de los verkrijgbare LG Wireless Media Box aanschaffen. Dit aansluitkastje heeft poorten voor onder meer blu-rayspelers, digitale ontvangers en spelcomputers, en zendt zijn signaal draadloos door naar de tv. De Wireless Media Box werkt binnen een straal van vijftien meter tot de televisie.

Wat deze mediabox gaat kosten, is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de televisies zelf. Ook heeft LG nog niet laten weten met welke schermformaten de Infinia-tv’s in de winkels zullen belanden. Wel is alvast duidelijk dat de nieuwe serie plasma- en ledtelevisies vanaf april verkrijgbaar is.