Panasonic kondigde eerder dit jaar al zijn eerste 3D-plasmatelevisies aan, en deze week werden de eerste prijzen bekend. Bijzonder is de keuze van Panasonic om de 3D-tv's enkel als compleet pakket te leveren.

De elektronicafabrikant komt met twee 3D-modellen in de nieuwe VT20-serie. De tv's zijn niet bedoeld voor tv-kijkers met een kleine woonkamer, want het beeldformaat begint bij 50 inch (TX-P50VT20). Ook zal het bedrijf een 65-inch 3D-model (TX-P65VT20) aanbieden. Bij beide tv's is de 3D-technologie volledig ingebouwd. Er is dus geen losse zender/ontvanger nodig om de actieve 3D-brillen aan te sturen, wat bij de meeste fabrikanten van 3D lcd-televisies wel nodig is.

De Full-HD televisies, die volgens Panasonic een contrastverhouding van meer dan 5.000.000:1 hebben, beschikken over 600Hz beeldverversing. Ook zouden ze 40 procent energiezuiniger zijn dan de plasma-tv’s die Panasonic in 2009 lanceerde. Ze zijn dlna-gecertificeerd, zodat men filmpjes en muziek kan streamen via het netwerk. Met een apart verkrijgbare wifi-dongle kan dit ook draadloos. Daarnaast is de tv gebruiken voor andere webfuncties als Youtube, Eurosport en digitale muziekdiensten.

Panasonic brengt eind april eerst de 50-inch versie op de markt voor een adviesprijs van 2399 euro. De 65-inch uitvoering volgt eind juni voor een nog onbekende prijs. Bij elk van de twee modellen worden ook twee brillen meegeleverd. Extra brillen kosten 119 euro per stuk. Om 3D te kunnen ervaren, is er ook een losse 3D-blu-rayspeler, PS3 of pc nodig.