Netbooks en laptops zijn handig voor mobiele werkers. Maar draagbare pc’s hebben wel een klein toetsenbord en beeldscherm: niet ideaal voor lange pc-sessies. Met de Warpia Easy Dock kun je die tekortkomingen nu wegnemen.

Het dockingstation stelt je in staat een monitor, toetsenbord, muis en speakers draadloos aan te sluiten op je MacBook of een andere willekeurige laptop en netbook.

Tweakers bericht dat de set bestaat uit een ontvanger en een usb-dongle die je in de laptop plugt.

De verbinding tussen de dongle en de ontvanger wordt automatisch gemaakt, en is gebaseerd op de draadloze technologie van Wisair.

Beperkte resolutie

Door de beperkte bandbreedte bedraagt de maximale resolutie voor het externe beeldscherm 1400×1050 pixels bij 32-bit kleuren. Concurrent Toshiba doet het wat betreft beter met de Dynadock: dit dockingstation, ook universeel aan te sluiten, kan een resolutie aan van 1680 x 1050 pixels bij 32-bit kleuren.

Dit apparaat is echter ongeveer dertig euro duurder en door haar grootte minder makkelijk mee te nemen.

Draagbaar en multifunctioneel

“De Easy Dock geeft klanten een kwaliteitsapparaat dat heel makkelijk mee te nemen is”, zegt Marc Levaggi, marketingmanager bij Warpia’s moederbedrijf Source R&D, op website Gizmag.

“Ze kunnen zowel hun notebooks meenemen naar vergaderingen, als thuis het meer intensieve werk doen achter een full-size toetsenbord en monitor.”
Verschillende besturingssystemen

De Warpia Easy Dock werkt zowel met Windows 7, Vista en XP als met OS X Leopard en Snow Leopard. De adviesprijs van de Easy Dock bedraagt 110 euro en het apparaat zou per direct beschikbaar moeten zijn. Een dvi-naar-vga-adapter wordt meegeleverd.

In samenwerking met Idealize, platform voor creatieve bedrijfsideeën.