Case-mate heeft een draadloos laadsysteem gelanceerd voor de iPhone. Deze lader zonder draad blijkt echter niet te werken zonder gedoe.

De Case-mate Hug laadt de iPhone op, zonder dat men een kabel hoeft vast te klikken of de Apple-smartphone in een stationair dock moet prikken. Maar dat betekent nog niet dat het systeem geen verdere inspanning vergt.

De Hug maakt gebruik van een inductieveld om de iPhone van nieuwe vitamientjes te voorzien. Dit houdt echter wel in dat men de smartphone in een speciaal jasje moet steken en vervolgens op een speciale mat dient te leggen, anders gaat het feest niet door. Daarbij kan vooral het lompe formaat van dat jasje een domper op de feestvreugde betekenen, al beweert de fabrikant dat men de Hug Case ook als beschermende hoes kan gebruiken.

Case-mate levert deze Hug Case en Hug Pad samen in één pakket. Dit pakket is vooralsnog alleen online te bestellen via de Amerikaanse website van Case-mate. Inclusief verzending naar Nederland kost de draadloze lader zo’n 85 euro. De Hug is geschikt voor de iPhone 3G en 3GS.