Drie weken voor de lancering van de iPad nam HP al wat wind uit Apples zeilen, door een eigen tablet-pc – de Slate – aan te kondigen. De computerfabrikant doet het nog eens dunnetjes over door te stellen dat de HP-tablet wél met Flash weet om te gaan.

HP schopt blijkbaar graag tegen het zere been van Apple. Want het gebrek aan Flash-ondersteuning is kan nog een probleem blijken voor de iPad. De Slate zal dit probleem niet hebben, laat Phil McKinney van HP weten.

De topman van het computerbedrijf schrijft in een blog over het nieuwste paradepaardje van HP en belooft dat deze tablet een ‘volwaardige internetervaring’ biedt in de palm van de hand. ‘Geen afgeslankt internet, geen offers’, aldus McKinney in zijn blog, dat hij opleukte met twee filmpjes van de Slate in actie.

Dat HP’s tablet-pc gewoon over Flash-ondersteuning beschikt, is op zich niet verbazingwekkend: het apparaat draait op Windows 7 en kan dus ook gewoon met Adobes internetsoftware omgaan. Zo kunnen gebruikers Flash-games spelen en ook gebruikmaken van Adobe Air-applicaties. Wanneer en voor welke prijs de Slate in de winkels komt te liggen, is nog niet bekend.