JOOS heeft een zonnelader ontwikkeld dat naar eigen zeggen de krachtigste zonnelader van dit moment is. De JOOS Orange, zoals deze zonnelader heet, kan klaarblijkelijk dertig keer meer energie genereren van de zon dan elke andere oplader met zonnepanelen.

Het extra vermogen van de JOOS Orange zit hem in het feit dat hij gebruikt maakt van een gecontroleerd energiesysteem met een geavanceerde microprocessor die gekoppeld is aan anti-reflecterende zonnecellen.

Om een voorbeeld van zijn kracht te geven: een uur zon is voldoende om tweeënhalf uur spreektijd te verkrijgen voor een mobiele telefoon. Ter vergelijking: met de nu verkrijgbare zonneladers is dat slechts vijf tot twintig minuten.

De JOOS Orange is niet alleen krachtig maar bovendien ook waterdicht en schokbestendig. De aanwezige 5400 mAh batterij kan de stroom jarenlang vasthouden, maar mocht hij daadwerkelijk de geest geven dan kan hij eenvoudig verwisseld worden.

Deze zonnelader is daarbij geschikt om op reis te nemen. Hij weegt namelijk slechts 680 gram en zijn afmetingen zijn 6 bij 8 bij 1 inch. De JOOS Orange kost bijna 75 euro. Deze zonnelader zal in juni verkrijgbaar moeten zijn, dat geldt althans voor de Verenigde Staten. Of hij ooit in Nederland verkocht zal worden is niet bekend.