Asus’ U-serie laptops en MSI’s X-Slims mogen wel inpakken: Acer is bezig met een laptop die veel platter en vooral mooier wordt dan de slanksten der aarde.

Of het ook net zoveel power zal bieden als de huidige slanke modellen van Acer zelf, Asus en MSI, is even afwachten. Maar slanker wordt hij. Acer heeft besloten de nieuwe laptop te ontdoen van de behuizing die normaalgesproken om schootcomputers zit. Dit moet de taille met de nodige millimeters doen afnemen.

Om dit te bereiken, wordt een speciaal glassubstraat gebruikt van het Amerikaanse bedrijf Corning. Dit goedje zou een stuk steviger zijn dan normaal glas van dezelfde dikte, waardoor de laptop minder fragiel moet worden dan ‘ie eruit ziet.

Zoals eerdere concepten van onder meer Asus en Fujitsu (afgebeeld), gebruikt de nieuwe laptop twee schermen. Het onderste is een touchscreen, dat dienst kan doen als toetsenbord. Het bovenste scherm functioneert als normaal laptopscherm. Volgens DigiTimes komt de nieuwe laptop nog tegen het einde van dit jaar op de markt. Wat de prijs wordt, is nog niet duidelijk.