Sommige boekfanaten vinden e-readers maar niets: ze hebben liever een echt boek dat ze met beide handjes moeten vasthouden en dat ze kunnen openslaan en dichtklappen. De MIDhybrid van 1Cross Tech moet deze critici de mond snoeren.

Deze e-reader heeft nu eens niet het standaard tabletformaat, maar komt meer in een soort laptopvorm. Dit elektronische boekapparaat laat zich net als een boek openklappen. Er komen dan twee schermen tevoorschijn: de linkerzijde bevat een scherm met elektronische inkt, terwijl de rechterzijde een klein lcd-scherm laat zien.

Onder het lcd-scherm zit bovendien een toetsenblok, waarmee men de MIDhybrid kan bedienen. Het apparaat draait op Android 1.6 en wordt aangestuurd door een Marvell-processor. Het is mogelijk om de inhoud van het relatief snelle lcd-scherm te openen in het tragere e-ink-scherm, bijvoorbeeld om pdf’s te lezen en presentatiebestanden door te nemen.

Ook beschikt deze boekvormige e-reader over een webcam, zodat men er videogesprekken mee kan voeren. Het apparaat biedt ondersteuning voor wifi, 3G en bluetooth. Wanneer en voor welke prijs dit apparaat naast de andere boeken in de kast kan worden gezet, is nog niet bekend.