De meeste headsets zijn ook te gebruiken als hoofdtelefoon voor je mp3-speler, maar vanwege hun afwijkende formaat vormen ze daarvoor niet altijd de ideale optie. Die kritiek zou echter niet opgaan voor Sony’s nieuwste headset.

De DR-320DPV is er namelijk op gemaakt om zowel de rol van pc-headset als die van portable hoofdtelefoon te vervullen. Aan het hoofdstel bungelt een 2,5 meter lange kabel met een microfoon- en koptelefoonstekker. Sluit men hem aan op een mp3-speler, dan is de microfoonstekker netjes op te bergen, zodat men niet met losbungelende kabels zit te stoeien.

De headset, die verkrijgbaar is in een zwarte en rode uitvoering, biedt volgens Sony een ‘kristalhelder hifigeluid’. De headset beschikt over een volumeregelaar in het snoer en een netjes weggewerkte microfoon, waarop gebruikers de zogenoemde ‘voice tube’ kunnen plaatsen. Deze zorgt ervoor dat omgevingsgeluid wordt afgeschermd en is volgens Sony makkelijk te verwijderen, voor wanneer de DR-320DPV niet als headset wordt gebruikt.

Naast deze headset brengt Sony ook de DR-350USB uit. Dit model heeft vergelijkbare prestaties, maar beschikt over een usb-aansluiting in plaats van minijackstekkers. Hierdoor is hij simpeler op pc’s en laptops aan te sluiten, maar niet compatibel met de gemiddelde mp3-speler.

Ook komt Sony in april met de DR-310DP. Dit luxe broertje van de DR-320DPV is wat lichter, met dunnere draagband en oorkussens. Dit model komt bovendien in meer verschillende kleuren op de markt. De drie headsets komen in april in de winkels te liggen. De 320DPV gaat 30 euro kosten, de 350USB krijgt een prijskaartje van 25 euro en voor de 310DP zul je 50 euro moeten neertellen.