De Runwei A50 is speciaal ontworpen om e-boeken te lezen, maar hij verschilt van de standaard e-reader, zoals bijvoorbeeld de Kindle, aangezien hij geen gebruik maakt van een e-paper-beeldscherm. Deze e-reader gebruikt simpelweg led-technologie.

De liefhebbers van lezen zullen niet veel kunnen met de Runwei A50. Het is namelijk geen doen om uren achtereen te lezen op een led-beeldscherm, zonder last te krijgen van vermoeide ogen. Daarentegen is even de krant lezen met deze e-reader geen enkel probleem.

De Runwei A50 heeft een beeldscherm van 5 inch met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Hij is uitgerust met een ARM9 500MHz processor en een interngeheugen van 2GB. Zijn besturingssysteem is Windows CE.

Deze e-reader kan overweg met txt, html, pdf, word, xls, ppt, zip, chm en umd. De Runwei A50 kan evengoed ook dienst doen als portable mediaspeler. Dus hij kan ook muziek en video afspelen. Helaas beschikt hij niet over wifi, dus het downloaden van bestanden levert de nodige gedoe op.

Wat de Runwei A50 moet gaan kosten is niet bekend. Evenmin is bekend wanneer hij verschijnt en of dat dan ook in Nederland is.