Hij had eigenlijk al in februari in de winkels moeten liggen, maar Asus heeft de lancering van zijn pc-in-een-toetsenbord – de Eee Keyboard – stilletjes vertraagd. Op de CeBit werd duidelijk dat het apparaat in april wordt uitgebracht.

De Eee Keyboard is een soort netbook in een toetsenbord, en draait dan ook op een ingebouwde Intel Atom-chip. Het ‘slimme’ toetsenbord is draadloos aan een HD-tv of computermonitor te koppelen, om te computeren zonder dat er een losse pc nodig is. Tevens heeft het apparaat een eigen aanraakscherm, dat ook functioneert als muisvervangende touchpad.

Volgens Asus komt de keyboardcomputer volgende maand in twee versies op de markt. De ene heeft 16GB aan opslagruimte en gaat 550 euro kosten. De andere heeft tweemaal zoveel capaciteit voor 50 euro extra. Beide draaien op Windows XP.

De twee modellen worden elk geleverd met Asus’ eigen draadloze hdmi-systeem, waarmee de compacte pc zijn beelden in HD naar een HD-tv straalt. Daarbij zal de resolutie niet verder gaan dan 720p, omdat anders de Atom-processor het te warm krijgt, aldus Asus. De Eee Keyboard heeft bovendien een eigen accu aan boord, waarmee tot zo’n drie uur is te werken zonder stopcontact.