Aiptek introduceerde deze week een nieuwe zakprojector, die wat meer kan dan beamen alleen. De nieuwe Z20 kan ook foto’s en HD-filmpjes schieten.

Daarmee heeft het nieuwe apparaatje wat weg van de Coolpix S1000PJ die Nikon afgelopen zomer uitbracht, al ziet Aipteks ‘picoprojector’ met camerafunctie er wel wat anders uit dan Nikons camera met beamerfunctie. Het design doet nog het meeste denken aan dat van Aipteks eigen V20.

De Z20 gebruikt dan ook dezelfde led-projectietechniek, waarmee projecties van maximaal 65 inch mogelijk zijn. Ook het interne geheugen – 2GB – is hetzelfde als bij de V20. Hierop kan men muziek, foto’s en filmpjes kwijt, om die met de miniprojector op de muur te stralen. Eventueel is de capaciteit uit te breiden met microSD-kaartjes, en ook is de video-uitgang van een laptop of mobieltje met de zakbeamer te verbinden.

Aipteks nieuwe pocketbeamer kan echter ook zijn eigen video- en fotomateriaal afspelen. Daarvoor heeft het apparaatje een HD-camera (720p) aan boord, waarmee men tevens 5-megapixelfoto’s kan maken. De versie die Aiptek liet zien op de Duitse computerbeurs CeBit blijkt een aardig fors beeldformaat te produceren, maar daarvoor is wel een goed verduisterde ruimte nodig. Het apparaatje komt ergens in de komende maanden op de markt voor een nog onbekende prijs.