Naast 3D-tv’s schieten ook 3D-ready computermonitors als paddenstoelen uit de grond. Asus probeert de concurrentie de mond te snoeren door als eerste een 27-inch pc-monitor uit te brengen die 3D-beelden kan weergeven.

De monitor, die voorlopig door het leven gaat als de Asus PG276H, heeft een beeldverversingssnelheid van 120Hz. Daarmee is hij compatibel met de GeForce 3D Vision-technologie van videokaartfabrikant Nvidia. Hiermee kan men filmbeelden in ‘echt’ 3D zien.

Het 27-inch gevaarte bleek op de CeBit prima in staat om 3D-beelden overtuigend weer te geven. Het grote formaat maakt de ruimtelijke game- en filmervaring nog wat overtuigender. Daarbij heeft het scherm een groot aantal videoaansluitingen, zodat onder meer ook 3D-beelden van de PS3 kunnen worden weergegeven. Naast hdmi, kun je ook component-, dvi- en d-sub-bronnen aansluiten, zoals een Wii en Xbox 360.

Het forse gamescherm is uiteraard Full-HD en heeft een dynamisch contrast van 20.000:1. De monitor is daarnaast fraai vormgegeven. Asus is van plan het scherm in mei op de markt te brengen. Waarschijnlijk wordt de PG276H geleverd met Nvidia’s 3D Vision Kit, die bestaat uit een zender en 3D-brilletje. Voor het totale pakket mag men rekening op een prijskaartje van zo’n 750 euro.