De ultraslanke laptop wordt een flink stuk sneller. Op computerbeurs CeBit in Hannover toont MSI een nieuw model binnen zijn X-Slim-serie, die met een nieuwe processor is uitgerust om serieuze taken rapper uit te kunnen voeren.

De ultraslanke laptop wordt volwassen. Asus, Acer en MSI.html brachten vorig jaar elk een nieuwe serie laptops uit, die een antwoord moesten bieden op kleine en trage netbooks en op de hyperplatte MacBook Air van Apple. Het slanke design kwam niet zonder compromissen. Zo pasten er geen dvd-stations in en konden de energiezuinige, compacte processors niet altijd helemaal overtuigen.

Het gebrek aan een interne dvd-drive loste MSI onlangs op met de nieuwe X-Slim X620. Op de CeBit laat de computermaker ook een nieuw model zien die over een krachtigere rekenchip beschikt. Bij deze X-Slim X360 is de – voorheen gangbare – Intel ULV-processor vervangen door een energiezuinige uitvoering van Intels mobiele Core i7-processors.

Deze quadcore chip moet voor betere prestaties zorgen, zonder dat de slanke, 13-inch laptop een grammetje aankomt. Ook de accu van het 1,4 kilo wegende apparaat zou niet te lijden hebben onder de snellere processor: de batterijduur zou zelfs zijn opgekrikt naar maximaal 10 uur. MSI brengt de snellere X-Slim tegen de zomer op de markt. De prijs zal rond de 900 euro komen te liggen.