MSI komt met een nieuwe gamelaptop, die er een stukje stoerder uitziet dan we van de fabrikant gewend zijn. De laptopmaker heeft het nieuwe gamemonster in een compleet nieuw jasje gestoken.

MSI introduceerde de afgelopen jaren tientallen nieuwe laptopmodellen, maar het design is de nodige tijd onveranderd gebleven. De relatief slanke, roodzwarte spelletjesmachines voor op schoot krijgen binnenkort gezelschap van de GT660. Dit apparaat is in een nieuw, hipper jasje gestoken en wordt deze week getoond op de CeBit in Hannover.

De GT660 is een stukje steviger gebouwd, met wat meer grijstinten en glimmende details. Ook heeft de nieuwe laptop nu opvallende ledjes langs de randen, om zijn gamepower nog wat te onderstrepen. MSI zelf verwacht bovendien veel van het vernieuwde speakersysteem, waarvoor het bedrijf de audiotechneuten van Dynaudio in de arm nam. De krachtenbundeling resulteert in opvallende speakers en een stuk steviger geluid.

De nieuwe laptop wordt uitgerust met een snelle Intel Core i7-processor en een GeForce GTX285M-videokaart, die samen moeten zorgen voor soepele gamebeelden op het 16-inch scherm. Daarnaast voorspelt MSI een harddiskcapaciteit van een terabyte, en is de laptop ook alvast uitgerust met usb 3.0-poorten. De precieze lanceerdatum en prijs zijn nog niet duidelijk.