Het Amerikaanse bedrijf Sleek Audio toont op de Duitse elektronicabeurs Cebit een nieuwe hoofdtelefoon, waarvan de oordopjes zijn los te koppelen van de draad. Ook zijn de onderdelen van de oordoppen verwisselbaar, om het geluid aan te passen.

De Amerikaanse fabrikant van gehoorapparaten heeft zijn audio-expertise toegepast op een nieuw stel oordoppen die men kan loskoppelen van de draad, waarmee ze geleverd worden. Dat betekent onder meer dat eigenaars bij eventuele kabelbreuk niet meteen een nieuwe hoofdtelefoon hoeven aan te schaffen: er is dan alleen een nieuw kabeltje nodig.

Sleek Audio heeft zijn SA1 uitgevoerd in Siam-palisander, een houtsoort die volgens Sleek het best in staat is om geluid zuiver weer te geven. In deze houten body is een metalen connector verwerkt, waarop men verschillende treble-poorten kan aansluiten. Hiermee is het geluid fysiek aan te passen op de eigen wensen van de gebruiker, aldus Sleek Audio.

De SA1-oordoppen zijn inmiddels verkrijgbaar voor zo’n 80 euro. Overigens kan de set – dankzij zijn verwijderbare kabel – ook draadloos functioneren. Hiervoor heeft men echter wel een extra zender nodig die het geluid uit de koptelefoonaansluiting van muziekapparaten draadloos naar de oordoppen stuurt. Dit Sleek W-1 Kleer-systeem kost zo’n 110 euro.