Op de Duitse elektronicabeurs CeBit heeft Logitech twee nieuwe universele afstandsbedieningen gelanceerd. Deze toverstokjes helpen de wildgroei aan afstandsbedieningen in de woonkamer tegen te gaan.

De nieuwe Harmony 600 Remote en Harmony 650 Remote lijken sterk op de vorig jaar gelanceerde Harmony 700. Beide nieuwkomers zijn echter een tikkeltje goedkoper en kunnen dan ook minder apparaten aansturen. Heeft de Harmony 700 geheugen voor zes verschillende AV-apparaten, met de 600 en 650 kun je vijf afstandsbedieningen vervangen.

Daarbij heeft de Harmony 650 een kleurenscherm, terwijl de 600 het met een monochroom lcd-scherm moet doen. Verder is er weinig veranderd: beide afstandsbediening werken op infrarood en zijn dus niet ‘kastdeurproof’, zoals Logitechs duurdere Harmony-modellen die met RF-signalen werken.

Ook de nieuwe Harmony’s bieden weer toegang tot een uitgebreide database van ruim 250 duizend apparaten, om de installatie te vergemakkelijken. De twee afstandsbedieningen zijn volgens Logitech inmiddels verkrijgbaar. De Harmony 600 Remote heeft een prijskaartje gekregen van 60 euro, terwijl de Harmony 650 Remote 80 euro kost.