Sharp presenteert tijdens haar Voorjaarsshow een tv met nieuwe Quattron vierkleurentechnologie: de AQUOS LED LE800- en LE900-serie. De toevoeging van de vierde kleur pixel, geel (Y, yellow) in het lcd-scherm zorgt voor een scherpe beeldkwaliteit.

Deze vierde kleur is in het bijzonder goed voor de weergave van huidtinten en een brede reeks geel- en goudkleuren. Met de toevoeging van de gele pixelkleur aan het bestaande kleurenmodel van rood, groen en blauw (RGB) wordt een hogere schermresolutie gerealiseerd wat zorgt voor de uitzonderlijke beeldkwaliteit.

Met de Quattron-technologie is een nog efficiënter gebruik van led-achtergrondverlichting mogelijk. Door de nieuwe pixelstructuur en de geoptimaliseerde kleurensamenstelling wordt bij een lagere lichtintensiteit een beeld van minimaal dezelfde kwaliteit verkregen. Dit resulteert in een lager stroomverbruik.

In het voorjaar van 2010 zal Sharp de nieuwe AQUOS LED-series met de Quattron-technologie op de Nederlandse markt introduceren. Wat deze AQUOS lcd-tv's moeten gaan kosten is nog niet bekend.