Op de Duitse elektronicabeurs CeBit heeft Archos verschillende nieuwe tablet-pc's en netbooks getoond. Het Franse bedrijf is zijn eigen wortels evengoed niet vergeten en komt daarom klaarblijkelijk met vier nieuwe mp3-spelers in hun Vision-serie.

De A14VG Vision heeft een beeldscherm van 1,4inch, een opslagruimte van 4GB en een fm-tuner. Deze mp3-speler gaat 35 euro kosten. De A15VS Vision is een zeer dun apparaat van slechts 6 millimeter. Deze mp3-speler kan overweg met flac. Het model met een opslagruimte van 4GB gaat 40 euro kosten.

De A30VC Vision heeft een touchscreen van 3 inch, een camera aan de achterkant en een batterijduur van zo'n 14 uur. Het model met een opslagruimte van 8GB gaat 90 euro kosten. En de A32VB Vision heeft een touchscreen van 4,3 inch, een interngeheugen van 8GB met de mogelijkheid om die uit te breiden met een microSD-geheugenkaart. Deze mp3-speler gaat 100 euro kosten.

Al met al gaat het hier om weinig verrassende mp3-spelers. Het is zelfs zeer aannemelijk dat deze mp3-spelers reeds bestaande geluidsdragers van Chinese makelij zijn die een Archos logo hebben meegekregen.

Het is niet voor de volle honderd procent zeker dat Archos die mp3-spelers zal lanceren. Al is het wel zeer waarschijnlijk. Het Franse bedrijf heeft zelf geen officiële aankondiging gedaan. De bovenstaande informatie is afkomstig uit een uitgelekt persbericht. Er valt derhalve nog niets te zeggen over de verkrijgbaarheid van die mp3-spelers.