Archos heeft twee nieuwe mediatablets aangekondigd die blijkbaar bedoeld zijn voor thuisgebruik: ze hebben namelijk de stempel ‘home tablet’ opgedrukt gekregen. Eentje heeft wel erg veel weg van een digitale fotolijst.

De nieuwe Archos-telgen gaan door het leven als de Archos 7 en 8. De apparaatjes hebben aanraakschermen van respectievelijk 7 en 8 inch en draaien allebei op Googles besturingssysteem Android.

Met hun 600MHz Arm-processor zijn het niet de snelste jongens uit de klas, maar de Archos 7 stelt daar wel een slanke body (1,2 centimeter) en licht gewicht (350 gram) tegenover. De apparaten hebben uiteraard ondersteuning voor wifi aan boord en daarnaast is er 2GB opslag beschikbaar.

Ziet de Archos 7 er nog uit als een normale Archos-tablet uit, de Archos 8 lijkt meer op een digitale fotolijst. Het mag geen verrassing heten dat het apparaat ook daadwerkelijk als zodanig te gebruiken is. Daarnaast kunnen beide apparaten muziek en films afspelen.

De twee tablets hebben volgens Archos een batterijduur van maximaal 44 uur bij het draaien van muziek. De Archos 7 komt volgende maand in de winkels te liggen, zijn grotere fotolijstbroer laat nog een maandje extra op zich wachten. Beide apparaten moeten 149 euro gaan kosten.