AMSTERDAM - Terwijl de iPad nog op de markt moet komen, zijn er in Azië al verschillende klonen beschikbaar. Het Chinese Teso tergt Steve Jobs en de zijnen met een ‘iPad’ die draait op Microsofts Windows 7.

Voor wie liever een iPad heeft met Windows, komt het Chinese Teso met een tablet-pc die draait op Windows 7, maar verder bijzonder veel wegheeft van Apples eigen iPad. Zeker van voren bezien zijn er nauwelijks verschillen te ontdekken – op het Windows-bureaublad na dan.

Van achteren ziet de kloon er wel iets anders (of liever goedkoper) uit, met een eenvoudig plastic rug in plaats van stoer aluminium. Ook onder de motorkap zijn er de nodige verschillen. Zo draait het apparaatje natuurlijk niet op Apples eigen iPad-processor, maar simpelweg op Intels netbookprocessor, de Atom.

Zwaarder

Verdere specificaties zijn 1GB werkgeheugen, gps, 3G-ondersteuning, een 10,1-inch capacitief touchscreen met 1024 bij 600-resolutie en een 3000mAh-accu. Het apparaat is met zijn 2 centimeter wel ruim de helft dikker dan Apples eigen tablet. Ook zijn gewicht is met 1,2 kilo een pondje zwaarder dan bij zijn voorbeeld. Of de prijs een pondje lichter zal zijn, is nog niet bekend.