Transcend heeft aangekondigd de JetFlash 620 op de markt te brengen. Deze usb-stick heeft een ingebouwde 256-bit Advanced Encryption Standard (AES) beveiliging. Hierdoor is hij ideaal voor het veiligstellen van belangrijke digitale bestanden tegen ongeoorloofde toegang.

De JetFlash 620 wordt geleverd met de exclusieve Transcend JetFlash Secure Drive software. Deze software helpt de vertrouwelijke gegevens van gebruikers te beschermen door middel van het creëren van een particulier, met wachtwoord beschermde, zone op hun JetFlash drive.

Eenmaal ingeschakeld is niemand, behalve de eigenaar, in staat om toegang te verkrijgen tot de bestanden die in de beveiligde Private Zone zijn opgeslagen. Voor extra gemak en veiligheid maakt de JetFlash 620 het gebruikers ook mogelijk om gemakkelijk de grootte van de Private-Zone aan te passen en om regelmatig hun wachtwoord te wijzigen.

Dankzij het gebruik van de geavanceerde dual-channel technologie, draagt de JetFlash 620 informatie over met leessnelheden tot 32MB/sec en schrijfsnelheden tot 18MB/sec. De JetFlash 620 bevat NAND Flash geheugen chips en wordt geleverd met een levenslange garantie.

Om de mobiele productiviteit te verhogen, kunnen gebruikers de extra JetFlash Elite data management tools gratis downloaden en installeren. Door deze software kan de usb-stick als een sleutel worden gebruikt om automatisch op website-accounts in te loggen. Het kan zelfs de computer vergrendelen om onbevoegde toegang te verhinderen. Gebruikers kunnen met de meegeleverde Internet Favorieten en Mobiele E-mail functies, vanaf elke computer door hun favoriete websites bladeren en hun e-mail controleren.

Transcend beweert dat deze usb-stick tegen een betaalbare prijs over de toonbank zal gaan. Wat de JetFlash 620 echter moet gaan kosten is nog niet bekend. De usb-stick is in ieder geval verkrijgbaar met een opslagruimte van 8GB, 16GB of 32GB.