MSI lanceert bewegingsgevoelige bediening voor htpc’s

Htpc-controllers worden steeds handiger. MSI brengt in Duitsland het Air Keyboard uit, een compacte en draadloze bediening die het midden houdt tussen een gamecontroller, een htpc-keyboard en een Wiimote.

Het Air Keyboard is een klein slagje groter dan een Xbox 360-controller. Bovenop zitten de bekende qwerty-toetsen, met daarboven een paar mediaknoppen en andere sneltoetsen. Aan de voorkant zitten twee triggers, vergelijkbaar met de bumperknoppen op Microsofts joypad, die dienstdoen als linker- en rechtermuisknop.

MSI’s toetsenbordje – dat werd ontwikkeld door het Taiwanese Cideko – functioneert dus ook als muis. Hiervoor wordt nu eens geen trackball of touchpad gebruikt: in plaats daarvan benut het Air Keyboard zijn ingebouwde bewegingssensors. Door het toetsenbordje een kant uit te draaien, stuurt men de muisaanwijzer over het scherm.

Het apparaatje werkt op twee AA-batterijen. Er wordt een usb-dongle meegeleverd, om draadloos met de bioscoop-pc te kunnen communiceren. Het draadloze signaal zou een bereik hebben van maximaal vijftig meter.

Het Air Keyboard is inmiddels verkrijgbaar in Duitsland en kost daar 79 euro. Het lijkt er vooralsnog niet op dat het apparaatje ook in Nederland op de markt wordt gebracht: de Nederlandse tak van MSI weet nog van niets.

Update
Het MSI Air Keyboard blijkt ook in Nederland op de markt te zijn, maar dan onder zijn oorspronkelijke naam, Cideko Air Keyboard. Ook hier geldt een prijs van 79 euro.

Tip de redactie