Microsoft kondigt drie nieuwe muizen aan

AMSTERDAM - Microsoft heeft woensdag drie nieuwe muizen aangekondigd. De Wireless Mobile Mouse 3500, de Wireless Mouse 2000 en de Comfort Mouse 4500 zijn onderdeel van de zogeheten BlueTrack-technologie-muizenlijn.

BlueTrack-technologie maakt het mogelijk om de muis in principe op elk gewenst oppervlak te gebruiken. Deze technologie speelt in op de wens van mobiele gebruiker die overal en altijd hun muis willen kunnen gebruiken.

De Wireless Mobile Mouse 3500 en de Wireless Mouse 2000

De Wireless Mobile Mouse 3500 is voorzien van een Nano-ontvanger die minder dan een centimeter uit de usb-poort steekt, zodat hij altijd in een laptop kan blijven zonder hinderlijk in de weg te zitten. De Wireless Mouse 2000 heeft een mini-ontvanger die eenvoudig aan de onderkant van de muis geklikt kan worden. Beide muizen hebben een ambidextrisch ontwerp, ze zijn daardoor geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

De Comfort Mouse 4500

De Comfort Mouse 4500 is de enige muis van het drietal die voorzien is van een snoer. Hij is daarmee wel de eerste besnoerde muis met BlueTrack-technologie. Het voordeel van zijn snoer is natuurlijk het feit dat er nooit batterijen gewisseld hoeven te worden.

Prijs en beschikbaarheid

Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de drie muizen niet duurder zullen zijn dan 25 euro, zodat ze beschikbaar zijn voor elke consument. De Wireless Mouse 2000 en de Comfort Mouse 4500 kosten respectievelijk 22 euro en 18 euro. Deze twee muizen zullen in maart verkrijgbaar moeten zijn. De Wireless Mouse 3500 kost ook 22 euro. Deze muis zal vanaf april verkrijgbaar moeten zijn. De muizen zijn evengoed nu reeds te reserveren op Amazon.com.

Tip de redactie