VPhone kan skypen met beeld

Verizon en Skype zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan. Het resultaat van die samenwerking is een nieuwe smartphone. De zogeheten VPhone wordt geproduceerd door weer een derde partij, namelijk Saygus.

Dit mobieltje heeft Android 1.6 als besturingssysteem. Het gaat hier om een uitschuifbaar toestel met een volwaardig qwerty-toetsenbord. Hij heeft een Marvell PXA 310 processor met een frequentie van 800 MHz.

Het wvga-beeldscherm van de VPhone is 3,5 inch groot met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Deze mobiele telefoon is voorzien van bluetooth, wifi en een fm-radio. Zijn afmetingen zijn 116,5 bij 59,5 bij 20,3 millimeter.

De VPhone heeft een 5-megapixelcamera met autofocus en een flitser. Tevens heeft hij gps, een digitaal kompas, een accelerometer, een ingebouwde microfoon en een usb-poort. Dit mobiele toestel kan prima overweg met mp3, midi, aac, aac+, amr-nb, amr-wb, mpeg2, mpeg4, H.263 en H.264.

De aanwezige SDHC-geheugenkaart heeft een opslagcapaciteit van 16GB. En verder heeft hij een document viewer, een file manager, een webbrowser, een rekenmachine, e-mail, Instant Messenger, een memorecorder, een wekker en een kalender.

Het mooiste is evengoed natuurlijk zijn mogelijkheid om te kunnen skypen met beeld via het Verizon-netwerk. Hij heeft een Li-Po 1500 mAh batterij die zorgt dat dit mobieltje stand-by 250 uur stroom heeft, 7 uur stroom aan gesprekstijd en 4 uur als Skype met beeld wordt ingezet.

Wat de Vphone van Saygus moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is bekend wanneer hij verkrijgbaar zal zijn.

Tip de redactie