Sony kondigde maandag vier nieuwe hoofdtelefoons aan, die volgens de fabrikant net zo goed klinken ‘als ze eruitzien’. Het verse kwartet voorziet zowel in in-ear oordopjes als bescheiden ‘oorwarmers’.

De MDR-370 en MDR-570 zijn koptelefoons met een hoofdband. De oorkussens op deze ‘oorwarm’-modellen zijn drukverlagend en doen volgens Sony ook na langdurig dragen geen pijn aan de oren. De 370 is wat kleiner van formaat en bedoeld voor tieners, terwijl Sony met de hip vormgegeven 570 meer op trendy muziekliefhebbers mikt.

Beide hoofdtelefoons hebben speciale kabels die volgens de fabrikant ‘nauwelijks’ in de knoop raken en waarvan de lengte verstelbaar is. Datzelfde kabelsysteem is ook gebruikt voor de MDR-EX77 en EX55, twee in-ear modellen, waarvan de oordopjes zo zijn vormgegeven dat er volgens Sony geen geluid uitlekt.

De vier nieuwe hoofdtelefoons komt in april in de winkels te liggen. De MDR-370 en MDR-EX57 gaan elk 30 euro kosten, terwijl de 570 en EX77 beide een prijskaartje krijgen van 40 euro. De nieuwe modellen zullen in verschillende kleuren beschikbaar zijn, waaronder zwart, wit, oranje, bruin en blauw.