TomTom komt met nieuwe iPhone-carkit

TomTom komt met een nieuwe carkit voor de iPhone, waarmee Apples mobieltje volgens de gps-fabrikant beter geïntegreerd kan worden in de auto.

De nieuwe ProClip-carkit gebruikt een speciale bevestigingsmethode, waarmee de iPhone niet aan de voorruit wordt bevestigd – zoals met de vorige TomTom-carkit voor de iPhone – maar aan het dashboard. Hiervoor moet de auto wel met zo’n ProClip-systeem zijn uitgerust.

Volgens TomTom staat dit een stukje mooier dan met de oude carkit. Het lijkt echter geen verdere voordelen op te leveren, want de nieuwe kit kan hetzelfde als zijn collega aan de voorruit. Zo heeft ook de nieuwe carkit een eigen gps-chip om de ontvangst te verbeteren en de soms tegenvallende navigatie met de iPhone te verbeteren.

Tevens is er een ingebouwde microfoon aan boord, waarmee men hands-free kan bellen. En de ingebouwde luidspreker, om navigatie-instructies goed te kunnen horen, ontbreekt evenmin. Zelfs de prijs – pakweg 100 euro – is hetzelfde gebleven. De nieuwe carkit is inmiddels vooruit te bestellen op TomToms website en is vanaf donderdag leverbaar.
 

Tip de redactie