Samsung introduceert Full-HD zakcamera’s

Samsung heeft een stel nieuwe zakcamera’s aangekondigd, waarmee Full-HD videofilmpjes zijn te maken. De pocketcamcorders beschikken nu ook over beeldstabilisatie.

De Samsung HMX-U15 en HMX-U20 zijn updates van de HMX-U10, die de elektronicafabrikant vorig jaar uitbracht. Net als hun voorganger kunnen de minicamera’s video opnemen in Full-HD-resolutie. Maar ze hebben nu ook beschikking over beeldstabilisatie, om onbedoeld bewogen opnames op te vangen.

Bovendien zijn de twee nieuwe modellen met een usb-kabel op de pc aan te sluiten en is er tevens een hdmi-uitgang aan boord, om filmpjes direct op een HD-tv te kunnen bekijken. Met de U20 is daarnaast 3x in te zoomen. Deze camera kan ook 14-megapixel foto’s maken, terwijl de U15 het moet stellen met een 10-megapixel fotosensor.

De twee nieuwe zakcameraatjes hebben elk een 2-inch lcd-scherm. De afmetingen bedragen bij beide modellen 5,3 bij 15 bij 10 centimeter. De HMX-U20 komt in maart op de markt voor een adviesprijs van 199 euro. De U15 volgt een maandje later en gaat 179 euro kosten. Samsung legt de camcorders in vier verschillende kleuren in de winkels.
 

Tip de redactie