Dell brengt gamenetbook naar Nederland

De kleinste gamelaptop ter wereld is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Dell heeft de Alienware M11x hier geïntroduceerd voor een prijs van 799 euro.

De M11x van Alienware is een laptop van 11,6 inch, die in staat is om de nieuwste games te draaien. Van de ‘gamenetbook’ – die het vanwege de beperkte ruimte zonder ingebouwde dvd-drive moet stellen – lekte al eerder de Amerikaanse prijs uit. Dell heeft deze dollarprijs één op één omgezet naar euro’s, waardoor de compacte gamelaptop hier geen 587 euro, maar 799 euro kost.

Voor dat geld beschikt de M11x over een energiezuinige, 1,3GHz dualcore-processor van Intel, de 64-bits versie van Windows 7 Home Premium, 2GB geheugen, 320GB harddisk, een 8-cels accu en een GeForce GT 335M videokaart. Voor een meerprijs kan men een snellere processor kiezen, het geheugen uitbreiden en een grotere harddisk of ssd nemen.

Het 11,6-inch scherm heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels en kan dus ook films in HD weergeven. Verder is het toetsenbord voorzien van knopverlichting, waarbij men zelf de kleur kan instellen. Naast de GeForce-videokaart is er ook een geïntegreerde grafische chip aan boord. Hiermee moet de laptop het langer uithouden op zijn batterij: volgens Dell kan de accuduur zo oplopen tot 8,5 uur.
 

Tip de redactie