Sigma kondigt drie nieuwe digitale camera's aan

Sigma heeft op de PMA 2010 drie nieuwe digitale camera's aangekondigd. De Photo Marketing Associotion International Convention and Trade Show, zoals de PMA voluit heet, is een jaarlijkse beurs in Californië waarop alles over fotografie aan bod komt.

Twee van Sigma's modellen, de DP1x en de DP2s, zijn upgrades van reeds bestaande digitale camera's. Het derde model de SD15 is al in 2008 tijdens de Photokina, een andere fotografiebeurs in Duitsland, getoond, maar het ziet ernaar uit dat hij nu over niet al te lange tijd daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn.

De DP1x is nu een 14-megapixelcamera met een Trua II imaging processor en een snelle autofocus algoritme. De DP2s krijgt een nieuwe AF routine, makkelijker te bedienen knoppen en een nieuwe stroombesparende modus.

De SD15 heeft een 14-megapixel Foveon sensor. Deze digitale camera is een DSLR met vervangbare lenzen. Hij heeft een lcd-scherm van 3 inch. Daarbij heeft ook deze camera een True II imaging processor.

Wanneer deze drie digitale camera's van Sigma daadwerkelijk op de markt worden gezet is nog niet bekend. Evenmin is bekend wat deze camera's moeten gaan kosten.
 

Tip de redactie