Eclipse komt met touchmuis zonder scrollwiel

Eclipse gaat een muis op de markt zetten die de oude, vertrouwde scrollwiel in de ban heeft gedaan. De touchmouse heeft in plaats van die scrollwiel een geïntegreerde trackpad.

Deze zogeheten touchscroll stelt zijn gebruiker in staat om met zijn wijsvinger in vier richtingen over het scherm te scrollen. De aanwezige quicktouch-technologie maakt het mogelijk om alle gangbare commando's met de muis uit te voeren. Het is natuurlijk wel even wennen hoe de wijsvinger geplaatst moet worden of welke muisknop ingedrukt dient te worden.

Desalniettemin beweert Eclipse dat de touchmouse ergonomischer is dan de gangbare muis. De behuizing van de muis is afgewerkt met geborsteld aluminium. Deze muis kan overweg met bluetooth. Hij kan daarmee dus volledig draadloos functioneren. Zijn stroom verkrijgt hij door een enkele aa-batterij.

Deze draadloze muis is voorzien van 1600dpi lasertechnologie. Daarbij kan hij prima overweg met de besturingssystemen Windows 7, Vista en XP. De touchmouse van Eclipse gaat om en nabij de 45 euro kosten. Ergens dit jaar moet hij verkrijgbaar zijn.

Tip de redactie