Compaq komt met Android-netbook

AMSTERDAM - Compaq komt met een netbook die draait op Googles besturingssysteem Android. Deze Compaq AirLife 100 is volgens moederbedrijf HP volledig ingericht op internetgebruik.

Het 10-inch apparaat heeft niet alleen Googles eigen internetdiensten en wifi aan boord, maar voorziet met zijn ingebouwde simkaartopening ook in ondersteuning voor mobiel internet via 3G. Daarnaast heeft Compaq de nodige gps-mogelijkheden ingebouwd en wordt er navigatiesoftware meegeleverd.

De nieuwe netbook is gebaseerd op een mobiele chipset van Qualcomm, en gebruikt dan ook een 1GHz Snapdragon-processor in plaats van een gangbare Intel Atom-chip. Die processor zit ook in de Nexus One, de mobiele telefoon die Google onlangs presenteerde.

Het apparaat heeft een 10,1-inch touchscreen. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk in- en uitzoomen op websites, aldus HP.

Batterij

Zijn specificaties maken de nieuwe AirLife niet bepaald een racemonster, en ook de ssd van 16GB is niet echt indrukwekkend te noemen. De opslagcapaciteit is echter wel uit te breiden met SD-geheugenkaartjes.

Bovendien leveren de bescheiden specificaties een stevige batterijduur op: HP claimt een werktijd van twaalf uur en een stand-bytijd van maximaal tien dagen. De Compaq AirLife komt in de lente op de markt. Prijzen zijn nog onbekend.

Tip de redactie