LaCie voorziet robuuste harddisk van eSata

Harddiskfabrikant LaCie lanceerde vrijdag een snellere versie van zijn ‘Rugged’ externe harddisks. Deze nieuwe schokbestendige harde schijf beschikt naast de standaard usb-poort ook over een rappere eSata-aansluiting.

Ook bij deze 2,5-inch harddisk is de behuizing een opvallende verschijning, ontworpen door Neil Poulton. De behuizing is een mix van oranje rubberen randen en krasbestendig aluminium, bedoeld om schokken en stoten op te vangen. Ook binnenin is een aantal schokdempers geplaatst.

Om sneller bij bestanden te kunnen, is deze LaCie Rugged uitgerust met een Power eSata-poort. LaCie claimt doorvoersnelheden tot 90MB per seconde via deze aansluiting, die op de nieuwste laptops alvast te vinden is. Heeft de computer nog een ouderwetse eSata-ingang, dan kan men een losse usb-kabel gebruiken om de harddisk van stroom te voorzien.

De LaCie Rugged eSata kan zijn gegevens ook uitwisselen over usb, maar dan gaat er wel de nodige snelheid verloren. De externe harddisk komt in een capaciteit van 500GB. LaCie verkoopt de harddisk voor 149 euro.

Tip de redactie