Zaten we nou op 967, of 976? Of hebben we ergens verkeerd geteld en zitten we eigenlijk op 1076? Het bijhouden van pushups is niet altijd even simpel, als men zelf degene is die zich opdrukt. De Perfect Pushup Counter zou het een stuk makkelijker maken.

Dit apparaatje is duidelijk niet gemaakt voor spaghetti-armsporters die niet verder komen dan tien pushups per keer. De Perfect Pushup Counter is voor fitnessfanatici die met gemak enkele honderden herhalingen uit hun armen toveren, en liever hun godenlijf bewonderen in de spiegel dan zich concentreren op tellen.

De Perfect Counter houdt simpelweg het aantal pushups bij. Hij moet onder de borst geplaatst worden. Bij iedere aanraking gaat de teller met één omhoog. De bovenkant van het apparaat is bekleed met zacht materiaal, om te voorkomen dat sporters hun borst bezeren als hun armen er de brui aan geven.

Hoe ‘perfect’ deze Counter ook mag zijn, hij heeft wel degelijk zijn beperkingen. Zo telt hij alleen maar op, heeft hij geen meerdaags geheugen en kan men niet van tevoren een streefgetal invoeren. Echte godenzonen zullen zich storen aan het feit dat de Perfect Pushup Counter niet verder telt dan 999. Het apparaat is verkrijgbaar vanuit de VS en kost ruim 14 euro.